Kido Geerlof aan de bal.

Winst Zwammerdam voor groot publiek

Sport

ZWAMMERDAM - Na maanden van geen voetbal, was er eindelijk weer een wedstrijd tegen buur Aarlanderveen. Aarlanderveen speelt een klasse hoger, dus het was geen makkelijke wedstrijd voor de mannen van Jack Harmsen.

Je kon zien dat men het voetbal miste, aangezien er ruim tweehonderd man publiek was. Zwammerdam startte de wedstrijd sterk en na 6 minuten was het al 1-0. Een kwartier later werd het zelfs 2-0, tot verrassing van de toeschouwers. Vlak voor de rust werd het 2-1.

Na de rust kwam Aarlanderveen op 2-2 en het publiek verwachtte dat ze door zouden drukken. Maar juist de Dammenaren gaven gas en het werd 3-2. Daarna hadden ze nog veel kansen om uiteindelijk 4-2 te noteren: een verdiende overwinning, waar de supporters erg blij mee waren.

Ook bijzonder was dat er weer eens iemand uit de familie Geerlof in het eerste van Zwammerdam stond. Na zijn opa Piet, zijn twee ooms Wilfred en P.J. en zijn vader Jaco, was het nu de jonge Kido Geerlof die zijn debuut maakte. Deze 18-jarige speelde een goede partij, beschikt over snelheid en gaf enkele mooie passes.