Sociale-huurwoningen op Zoutmansweg 68-70

Politiek

REEUWIJK - Woningbouwvereniging Reeuwijk heeft toestemming om op het terrein van Zoutmansweg 68-70 een appartementencomplex te realiseren. Het ontwerp bestemmingsplan ligt nu ter inzage.

In februari heeft het college besloten dat Woningbouwvereniging Reeuwijk het terrein mocht kopen om er een appartementencomplex met vijftien kleine sociale-huurwoningen te realiseren. Deze woningen zijn voornamelijk bedoeld voor starters/jongeren. Drie appartementen zijn bedoeld voor de doelgroep ‘beschut wonen'. Bij toewijzing van deze appartementen krijgen woningzoekenden vanuit Reeuwijk-Brug voorrang.

De afgelopen maanden is het plan verder verbeterd en zijn de ruimtelijke- en milieuonderzoeken en de voorbereiding van het bestemmingsplan in gang gezet. Er zijn twee informatieavonden voor omwonenden en belangstellenden gehouden op 16 december 2019 en 18 februari 2020. Naar aanleiding hiervan is het plan op een aantal onderdelen aangescherpt. Het nieuwe gebouw wordt verder naar achteren van de weg gebouwd. Dit draagt bij aan de kwaliteit van de woningen en hiermee wordt ook tegemoetgekomen aan de bewoners van Plaszicht. Bij de indeling van het gebouw is ook rekening gehouden met de omwonenden. Geen galerij, keuken of woonkamer is op Plaszicht gericht.

Het ontwerp van het bestemmingsplan is gereed en ligt vanaf 6 augustus tot en met 16 september ter inzage voor zienswijzen. Afhankelijk van het aantal en de aard van de eventuele zienswijzen kan het bestemmingsplan nog eind dit jaar worden vastgesteld. Start van de bouw volgt op basis van deze planning in februari/maart 2021.

Advertentie

Categorieën