Nieuwe inrichting van het centrum van Waarder

Politiek

WAARDER - Het centrum van Waarder staat, net als de centra van Nieuwerbrug en Driebruggen, op de planning om opnieuw te worden ingericht. Belangrijk onderdeel hierin is de verkeerssituatie.

Om een passende inrichting voor het centrum van Waarder te kunnen maken, is het belangrijk om te weten welke functie het moet krijgen. Dit zal duidelijk worden uit het traject dorpsvisie/omgevingsvisie en hangt sterk af van de ontwikkeling rondom de supermarkt.

De bewoners en Dorpsteam Waarder maken zich er al jaren hard voor om de Molendijk (en het verlengde, Dorp) van een weg met maximumsnelheid 50 km/u terug te brengen naar een 30 km/u-weg. In het verleden is de toezegging gedaan dat dit gerealiseerd zou worden.

De Molendijk is echter een gebiedsontsluitingsweg en die wegcategorie mag geen 30 km/u-weg zijn. Om de wegcategorie te wijzigen is een raadsbesluit nodig. Hier ontvangen inwoners in een later stadium verdere informatie over. Om al op korte termijn invulling te geven aan de wens van het dorpsteam worden al enkele maatregelen genomen om de snelheid op de weg terug te brengen.

Proces
De uitvoering wordt in twee fases vormgegeven. In de eerste fase worden simpele (sobere) aanpassingen uitgevoerd aan De Molendijk en Dorp om de snelheid te verminderen. In het kerngebied wordt de snelheid teruggebracht naar 30 km/u. De tweede fase wordt uitgevoerd in 2022. Dan staat er een volledige reconstructie van deze wegen op de planning, onder voorbehoud van de beschikbaarheid van het vastgestelde budget.

De eerste fase is inmiddels in gang gezet. Zowel politie als brandweer hebben hier een positief advies op afgegeven. De aanpassingen worden uitgevoerd in overleg met het dorpsteam. De tweede fase wordt volgend jaar in gang gezet. Dan worden de effecten van de tijdelijke maatregelen van fase 1 geanalyseerd en wordt een verkeersonderzoek gedaan. Wensen worden geïnventariseerd en de wegcategorie wordt herzien. Ook volgt er participatie met inwoners van Waarder. Hier wordt u later over geïnformeerd.

Advertentie

Categorieën