Schaakkampioen Bodegraven, Marijn Meijer.
Schaakkampioen Bodegraven, Marijn Meijer.

Het schaakseizoen staat voor de deur

Sport

BODEGRAVEN - Op de eerste maandag van september wordt in Bodegraven het schaakseizoen weer geopend. Ook bij het schaken heeft COVID-19 zijn effect gehad. Het seizoen 2019/2020 moest voortijdig worden beëindigd.

Marijn Meijer werd in een verkorte competitie overduidelijk kampioen. Bij de jeugd werden Klaas Roos en Tobias Folsche gedeeld eerst in de A groep, en Wessel van Cittert won de B groep. Maar hoewel het schaken bij verenigingen moest worden opgeschort, nam het internet schaken midden 2020 een hoge vlucht. Er werd meer dan ooit geschaakt via allerlei websites, tegen de computer of tegen schakers ergens ter wereld, en toernooien van de grootmeesters werden intensief gevolgd. Toch is er natuurlijk niets mooiers dan schaken tegen een tegenstander die gewoon tegenover je zit. En dat kan dus weer binnenkort, zij het volgens de strikte regels van het coronaprotocol.

Om schakers uit te regio op de hoogte te houden van het lokale schaakgebeuren, brengt de schaakclub Bodegraven wekelijks een nieuwsbrief uit. Deze bevat nieuws over de vereniging maar ook stukken over topschakers. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan bij Piet van der Zee (pietvanderzee@telfort.nl).

Advertentie

Categorieën