Afbeelding
Foto: Wim de Boevere

Gezellige Burendag met vliegers, lekker eten en muziek

Algemeen

WAARDER - De vrijwilligers van de programmaraad voor het Huis van Alles in Waarder wilden van de Burendag in deze bijzondere tijden iets speciaals maken en hebben er daarom voor gekozen om voor deze gelegenheid geen gebruik (meer) te maken van de gebruikelijke ‘Huiskamer van Waarder’, maar van de tennisvereniging in Waarder en de parkeerstrook en het park er naast. Volop ruimte voor de activiteiten waardoor in alle opzichten ruimschoots was te voldoen aan de coronamaatregelen.

De kinderen, en dat waren er vele tientallen, konden aan tafels op het ruime terras voor het verenigingsgebouw van de tennisvereniging eerst beginnen met het maken en daarna uitbundig beschilderen van vliegers. Enkele andere kinderen vermaakten zich daarnaast ook kostelijk met de aanwezige speeltoestellen. Intussen werden buiten op de parkeerstrook de ‘Meals on Wheels’ foodtruck, de barbecue, de suikerspin en de muziektent opgezet en stroomden er ook steeds meer bezoekers toe.

Op en rond het hele gebied waren een groot aantal banken neergezet waardoor er voor iedereen meer als voldoende ruimte was om, met in acht neming van de overvloedig geplaatste 1,5 meter waarschuwingen, even te gaan zitten en te genieten van wat de foodtruck en de barbecue hadden te bieden. Voor de kinderen was ook de suikerspin een druk bezochte voorziening. Zo rond half zes gingen de zangeres en de muzikanten van start met bekende evergreens die veel applaus oogsten.

De programmaraad van het Huis van Alles in Waarder kan met dit Vlieger- en Foodtruck festival op deze nieuwe locatie terugkijken op een bijzonder geslaagde dag. Er komt meer dus kijk voor meer informatie over toekomstige activiteiten en plannen op www.huisvanalles.nl/locaties/waarder.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Afbeelding
Afbeelding

Advertentie

Categorieën