Logo kobr.nl
Foto Pim Mul 28092020 Gouda. De Goudse Waarden.Thierry van Vugt opende het wereldrecord Hologram Bouwen.
Foto Pim Mul 28092020 Gouda. De Goudse Waarden.Thierry van Vugt opende het wereldrecord Hologram Bouwen. (Foto: C)2019 Pim Mul , all rights reserved)

Wereldrecord hologram bouwen van start

GOUDA - Ruim 62.000 leerlingen van 882 basisscholen en 159 voortgezet onderwijsscholen begonnen maandag aan het Wereldrecord hologram bouwen. Leerlingen maken hun eigen ontwerp en kunnen dit vervolgens als een echt hologram boven hun mobiele telefoon laten zweven. Een hologram is een driedimensionale (ruimtelijke) projectie van een beeld. Locoburgemeester van Gouda, wethouder Thierry van Vugt, gaf het startschot op het Lyceum/School de Goudse Waarden voor deze landelijke actie.

Artsen en medische docenten gebruiken de techniek nu al om te leren over anatomie en het uitvoeren van nieuwe behandelingen. Ontwikkelaars bij techbedrijven gebruiken hologram toepassingen onder andere in slimme brillen. Zoals een routeplanner die je kunt zien zonder je ogen van de weg te hoeven halen. Hologrammen worden ook gebruikt voor de beveiliging van pinpassen en ontwikkelaars van steden en architecten kunnen een stad tot leven laten komen. Met behulp van een hologram geeft Michael Jackson zelfs post mortem een concert en een holografische sportinstructeur in de sportschool is ook niet meer zo ver weg.

Het ontwerpen en gebruiken van hologrammen is één van de technologische ontwikkelingen die in de toekomst steeds vaker gebruikt zal worden. Maar er is in het hedendaagse onderwijs nog weinig tot geen aandacht voor de kansen en mogelijkheden van de technologie. Daarom hebben UpgradeNL en FutureNL deze recordpoging in gang gezet.

Beeld: Pim Mul

Meer berichten