Logo kobr.nl
Vader en zoon De Vos bekijken de plannen voor Groen Dorpsveld
Vader en zoon De Vos bekijken de plannen voor Groen Dorpsveld (Foto: Bert Verver)

Bouwplan Groen Dorpsveld biedt woonperspectief voor jong en oud in Reeuwijk-dorp

REEUWIJK-DORP - De eerste tekeningen werden in 2010 al gemaakt, maar het ziet er nu eindelijk naar uit dat de realisatie van het uitbreidingsplan Groen Dorpsveld in Reeuwijk-Dorp in uitvoering genomen kan worden. Op een perceel van 6000 m2, dat vroeger bij de boerderij van Verburg hoorde, bereidt Vosplan Vastgoedontwikkeling de bouw van twintig woningen voor met daarbinnen ook plaats voor een aantal starterswoningen en seniorenwoningen.

Jan Piet de Vos en zijn zoon Bob zijn blij dat het eindelijk zo ver is. Jan Piet: “Al in 2010 hadden wij een plan klaar liggen voor de bouw, maar door verschillende oorzaken en de toen heersende financiële crisis is de realisatie naar achter verschoven. Na de presentatie van het naastliggende bouwplan Reesvelt II stak het actieve dorpsteam echter de vinger op en uitte het de wens om het woningbestand van Reeuwijk-Dorp uit te breiden met starterswoningen en seniorenwoningen. De grond was van de gemeente en wethouder Kees Oskam bracht die wens aan ons over en wij hebben, in goed overleg met de slagvaardige projectleider van de gemeente Ron van Oostrum, onderzocht welke mogelijkheden er op dat gebied waren.”

Bob voegt daar eerlijk aan toe dat de optie ‘seniorenwoningen’ daarvoor eigenlijk niet in beeld was geweest. “Wij hadden daar niet aan gedacht omdat wij van mening waren dat het bescheiden voorzieningenniveau van Reeuwijk-Dorp de senioren deed wegtrekken. Dat was een misvatting, want ook de oudere generatie is erg gehecht aan het dorp en bovendien zijn de senioren steeds vitaler en pakken zij met veel gemak de auto om elders boodschappen te gaan doen en zij zijn daarvoor minder gebonden aan de eigen kern.”

Gedifferentieerd bouwplan
Het overleg heeft ertoe geleid dat Vosplan een gedifferentieerd bouwplan heeft ontwikkeld waarin ruimte geboden wordt aan de wensen van het dorpsteam.

Het plan omvat vier vrijstaande woningen op de hoeken van het plan en twee twee-onder-één kapwoningen. Verder is er een rijtje met vijf seniorenwoningen die de slaapkamer en badkamer beneden hebben; de twee ruime hoekwoningen van dat rijtje hebben die voorzieningen nog niet maar hebben later de mogelijkheid van een uitbouw indien dat gewenst is. Voor de starters zijn vier woningen beschikbaar die staan in een rijtje waarin verder drie ruimere eengezinswoningen gesitueerd zullen worden.

Alle woningen zullen in de koopsector gerealiseerd worden. Op dit moment is alleen de prijs van de starterswoning bekend (225.000 euro) omdat die verkocht zullen worden via de speciale koop-start regeling die het mogelijk maakt het aankoopbedrag voor starters lager te houden. De prijzen van de overige woningen zullen binnen niet al te lange tijd bekend gemaakt worden.

Gasloos
De woningen zullen energie-neutraal (EPC 0) en gasloos gebouwd worden en op de achterzijde (oost- of westzijde) van de woningen komen zonnepanelen die om esthetische redenen in het dak geïntegreerd zullen worden.

Het is de bedoeling dat de woningen eind november in de verkoop zullen komen. Als de verkoop naar wens verloopt is het de bedoeling in mei volgend jaar de eerste paal te slaan. Geïnteresseerden kunnen zich nu al via de website groendorpsveld.nl, die nog verder ontwikkeld wordt, aanmelden voor de nieuwsbrief om van de vorderingen op de hoogte te blijven.

Tekst en beeld: Bert Verver

Meer berichten