Afbeelding
Foto: Marlien van Leeuwen

Van alles wat en iedereen komt voor zijn plezier

Sport Sport verbindt

REEUWIJK - De spelregels zijn niet al te ingewikkeld: zes spelers aan iedere kant van het net, maximaal drie keer overspelen en dan, als het lukt, weer over het net en bij de tegenstander tegen de grond. Op recreatieveldjes is al snel een net opgehangen en volleybal is een balspel dat iedereen wel een beetje kan.

De Reeuwijkse Volleybalvereniging is sinds 1968 actief. Momenteel heeft de club zo’n vijfentwintig leden van jongedames tot en met oudere heren. Iedereen komt voor zijn plezier en om ongedwongen en ontspannen met elkaar te sporten. Elke maandagavond wordt er zo’n twee uur in Sporthal de Meerkoet getraind. Marjan Boere en Nico Driehuis vertellen voor hun training waarom het voor hen zo’n gezellige, sportieve avond is. Elke keer als er leden binnenkomen, is de begroeting ondertussen even enthousiast en vrolijk.

Marjan: “Het spel heeft van alles in zich: ‘snelheid’, ‘slim’ en ‘sterk’ zijn woorden die daarbij horen. Met je zes teamleden rouleer je aan je eigen kant van het net. Om de bal over het net te spelen kun je prikken of smashen. Als de bal tegen de grond gaat bij de tegenstander, scoor je een punt. Dat je niet met je tegenstander in één veld staat, betekent niet dat er minder blessures zijn. Knieën, enkels en vingers hebben het af en toe zwaar te verduren.”

Lekker sporten
Nico: “We beginnen met een warming-up voor de been- en armspieren. We lopen hard, maken diverse sprongen en zwaaien met de armen. Vervolgens spelen we met tweetallen in met de bal: onderhands, bovenhands, aanvalsbewegingen en aansluitend onderlinge partijtjes. Twee teams van de vereniging doen mee aan de competitie. Het overgrote deel komt gewoon een avondje lekker sporten met volleybal als rode draad.”

Tekst en beeld: Marlien van Leeuwen

Advertentie

Categorieën