Logo kobr.nl
Foto:

Basisschoolleerlingen schrijven kaarten tegen eenzaamheid

BODEGRAVEN - Van 1 tot en met 8 oktober was het de Week tegen Eenzaamheid. In deze week werd er landelijk extra aandacht besteed aan eenzaamheid. Drie ambulant hulpverleners van Agathos Hulpverlening brachten in deze week een bezoek aan de Verhoeff-Rollmanschool in Bodegraven.

Aan de leerlingen uit de groepen 5, 6, 7/8 en 8 werd door de hulpverleners uitleg gegeven over wat eenzaamheid is en gevraagd of zij eenzame mensen kennen. Daarna kregen de kinderen een kaart waar ze zelf een tekening of tekst op konden zetten voor een eenzaam persoon. Alle kinderen bleken wel mensen te kennen die eenzaam zijn. Enthousiast en ijverig gingen ze aan de slag met het versieren van de kaarten. Het leverde mooie kaarten op die vervolgens door de kinderen zijn meegenomen om naar een eenzaam persoon in hun omgeving te sturen.

Agathos en de Verhoeff-Rollmanschool hopen met deze actie eraan bij te dragen dat mensen zich minder eenzaam voelen in deze bijzondere en spannende tijd!

Stop eenzaamheid zelf
Mensen die zichzelf regelmatig eenzaam voelen verwijst Agathos Hulpverlening graag naar de website www.stopeenzaamheidzelf.nl. Een initiatief van Agathos in samenwerking met de NPV en HiP.

Meer berichten