Logo kobr.nl
Foto:

Steffie en Ipse de Bruggen winnen de Gouden Rookmelder

ZWAMMERDAM - De maand oktober staat in het teken van de Nationale Brandpreventieweken. Hierbij is ook de Gouden Rookmelder uitgereikt voor Brandveilig leven projecten. Als klap op de vuurpijl wint Ipse de Bruggen samen met Steffie (een website met informatie in begrijpelijke taal over diverse onderwerpen, red.) en de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant de Gouden Rookmelder.

De bijna tweehonderd deelnemers aan het digitale congres brachten hun stem uit. Zij stemden voor een gouden, zilveren en bronzen rookmelder.

Ipse de Bruggen vindt het belangrijk dat mensen met een verstandelijke beperking weten wat je kan doen om brand te voorkomen, hoe brand ontstaat, wat je kan doen als er brand uitbreekt, maar ook dat ze goed geïnformeerd zijn over brandveiligheid in het algemeen. In samenwerking met Steffie, de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft de organisatie hiervoor een site ontwikkeld die eind van dit jaar in de lucht komt.

De site wordt getest door cliënten van Ipse de Bruggen. De site is voor iedereen interessant omdat door de animatie Steffie uitleg wordt gegeven in eenvoudige taal. Maar met name is de site gemaakt voor cliënten die zelfstandig wonen en zelf via deze site informatie kunnen inwinnen over hoe brandveilig hun woonomgeving is.

Wat zegt de jury over dit project?In het juryrapport staat: “Dit project is gericht op een doelgroep waar we nog niet zo veel initiatieven voor zien in Nederland. Het is direct in heel Nederland op te pakken met een groot bereik en voor veel mensen toegankelijk. En eenvoudig bereikbaar voor een specifieke risicogroep in brandveiligheid; de minder zelfredzamen. Mooi aan dit initiatief is ook dat er wordt samengewerkt met een partner die expertise heeft die wij als brandweer niet hebben en precies weet hoe wij deze risicogroep het beste kunnen bereiken. Een mooie samenwerking die niet alleen voor de betrokken regio, maar voor het hele land wat oplevert.”

De Gouden Rookmelder is overigens niet echt van goud. Hij is zwartgeblakerd. Deze rookmelder heeft zeven levens gered bij een brand in Wageningen en is verwerkt in de mooie prijs.

Over Ipse de Bruggen

Ipse de Bruggen is een van de grootste zorgverleners in Zuid-Holland. Al meer dan honderd jaar zijn zij er voor mensen met een (lichte) verstandelijke of meervoudige beperking. Vaak hebben zij een complexe zorgvraag. Dankzij onze ervaring en deskundigheid hebben we ons ontwikkeld tot een krachtige zorgorganisatie met een coördinerende en verbindende rol. Het is de overtuiging van Ipse de Bruggen dat ieder mens meer kan dan hij of zij denkt, hoe klein een extra stapje ook is. Ipse de Bruggen. Altijd meer mogelijk. www.ipsedebruggen.nl

Meer berichten