Afbeelding
Foto:

Een pluim voor de sport!

Politiek Politici aan het woord

De afgelopen jaren is het onrustig geweest bij de buitensportverenigingen. Na de gemeentelijke fusie in 2011 zijn alle regelingen vanuit het voormalige Bodegraven en Reeuwijk gelijkgetrokken, maar voor de buitensport wilde dat maar niet lukken. Tot nu!

De afgelopen jaren beten verschillende wethouders de tanden stuk op het sportdossier. De verwijten tussen verenigingen en gemeente vlogen over er weer, de sfeer werd steeds onaangenamer en een oplossing raakte steeds verder uit zicht. Het gebrek aan bestuurlijke daadkracht had ook een grote impact op de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. De sportverenigingen en hun achterban lieten hun ongenoegen blijken en zorgden daarmee voor een stevige politieke verschuiving.

We hebben in onze gemeente mooie, sterke buitensportverenigingen, die een belangrijke rol vervullen in onze samenleving. Die verenigingen verdienen duidelijkheid voor de lange termijn. Na de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen heeft het CDA het sportdossier naar zich toegetrokken. Gezien de gevoeligheid was dit een gewaagde stap, met een groot afbreukrisico. Maar voor verantwoordelijkheid lopen we niet weg.

Onder leiding van een externe procesbegeleider is er de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan een oplossing. Ik heb veel waardering voor de hoeveelheid energie, tijd en kennis die daarbij door de sportverenigingen is ingebracht om te komen tot een breed gedragen oplossing die past binnen de (financiële) kaders die vooraf zijn meegegeven.

De buitensportverenigingen hebben een puike prestatie geleverd. Zij hebben hun verantwoordelijkheid genomen en krijgen met de nieuwe afspraken duidelijkheid voor de lange termijn op het gebied van financiën, renovatie en onderhoud. De gemeenteraad is tevreden, zij sluit een langlopend hoofdpijndossier af. En verantwoordelijk wethouder Dirk Jan Knol? Die verdient net als de sportverengingen een dikke pluim!

Jan Vergeer

Raadslid CDA Bodegraven-Reeuwijk

Advertentie

Categorieën