Afbeelding

Halloween in Vrijeveld

Algemeen

BODEGRAVEN - Eindelijk was het dan zover: Halloween! Menig kind in Vrijeveld keek er al weken naar uit. In de nieuwbouwwijk is door corona nog geen buurtbarbecue of ander feest geweest waarop de buren elkaar hebben leren kennen, dus de bewoners vonden het extra fijn dat ze nu wel iets met elkaar konden doen! En geheel coronaproof. Huizen en tuinen waren in stijl versierd met spinrag, pompoenen met enge gezichten, vleermuizen en zelfs bijna echte grafzerken! Overdag was dat allemaal al best spannend om te zien, maar zodra het begon te schemeren werd het pas echt griezelig in de straat...

Groepjes kinderen gingen de wijk door. Verkleed als spook, heks, superheld, draak, prinses en zombie kozen ze een huis om aan te bellen. Wie durfde? “Happy Halloween,” klonk het in koor zodra de deur openging. Wat zouden ze hier voor lekkers hebben? De mandjes voor het snoep raakten na ieder huis steeds iets voller. Na een “Dankuwel”, soms aangespoord door mama, liepen de kinderen opgewonden door naar het volgende huis.

Niet alleen de kinderen hadden hun best gedaan om zich te verkleden. Veel bewoners verschenen in stijl aan de deur. Dat maakte het extra spannend: want wat doe je als je door een heks wordt gevraagd om even te komen kijken in een heuse spooktunnel, of als je vanaf de eerste etage van een rood-blauw verlichte kamer wordt aangesproken door een levensechte piraat! En wat te denken van de special effects, zoals glow-in-the-dark lichtjes, mist en griezelige muziek? De kinderen genoten ook van de opdrachtjes die ze soms moesten doen, voordat ze snoep mochten pakken. Even lekker springen als een kikker of het tekenen van een monster met stoepkrijt was best lekker om de spanning een beetje los te laten.

Aan het einde waren alle huizen bezocht. Tijd om naar huis te gaan om de vangst te bekijken! Wat een variatie! Tevreden gingen de kinderen naar bed, met op de tafel een voorraad snoep om je spookvingers bij af te likken!

Afbeelding

Advertentie

Categorieën