PûHa mag airbnb gewoon open houden

Algemeen

BODEGRAVEN - De uitgaansgelegenheid PûHa aan de Wilhelminastraat in Bodegraven mag de tijdelijke airbnb die de uitbaters Punk Hermenet en Mariël Dijkstra in het cafégedeelte van hun zaak hadden ingericht, gewoon open houden. Het tweetal had de stap gezet om de financiële pijn die de tijdelijke sluiting van hun zaak oplevert, wat te verzachten. Vrijdagavond werden ze echter verrast door een plotselinge controle van de politie en controleurs van de Omgevingsdienst Midden-Holland op het moment dat hun eerste gasten aanwezig waren.

Een toeval, zo noemt burgemeester Christiaan van der Kamp de controle. “Zoals bekend controleren wij op dit moment panden op kamerbewoning door arbeidsmigranten. Dat was ook vrijdagavond aan de hand. Toen de controleurs licht zagen branden in een horecagelegenheid die gesloten moest zijn, hebben zij dat meteen meegepakt,” aldus de burgemeester. Hij voegt eraan toe dat er nog geen goedkeuring was gegeven voor de verandering van bedrijfsvoering en dat er ook niet was gemeld dat de eerste gasten al in dat weekend zouden komen. De burgemeester noemt de gang van zaken ‘vervelend’, maar voegt eraan toe dat er verder niets aan de hand is. De airbnb mag gewoon doorgaan, omdat er geen sprake is van strijdig gebruik op grond van het bestemmingsplan.

Wethouder Inge Nieuwenhuizen benadrukt dat er geen sprake is geweest van ‘ondernemertje pesten’. “Als gemeente staan we juist in de meewerk-stand en zijn we waar mogelijk bereid de ondernemers de helpende hand toe te steken als ze problemen hebben.”

Tekst: Bert Verver

Advertentie

Categorieën