Online activiteiten en ondersteuning voor mensen met een psychische kwetsbaarheid | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk

Online activiteiten en ondersteuning voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Nu de activiteiten van Kernkracht vanwege de coronacrisis bijna niet meer op locatie mogen plaatsvinden, bieden ze diverse online alternatieven aan. Zo kunnen mensen toch aansluiting vinden bij de thema’s die op dit moment in hun leven spelen en daar de ondersteuning van Kernkracht bij kunnen gebruiken.

Arjan Kik van Kernkracht: “We merken dat juist in deze periode er meer behoefte is aan ondersteuning en dat deze vraag van mensen die ons benaderen stijgt. Daarom vinden de meeste van onze projecten nu digitaal plaats, zodat de maatschappelijke en psychische gezondheid voorop blijft staan.”

Twee keer per week vindt de digitale Huiskamer plaats, op dinsdag en donderdag van 13.30 tot 14.30 uur. Iedere dinsdag van 14.30 tot 16.00 uur is het Digitaal ExpEx Ervaringscafé voor jongeren. De Herstelgroepen vinden, waar mogelijk, digitaal plaats en de Straatadvocaat is op telefonische afspraak. Onafhankelijke Cliëntondersteuning (OCO); Ondersteuning wat wekelijks te bezoeken is, vindt nu voornamelijk telefonisch plaats. Fysieke afspraken zijn wel degelijk mogelijk, met inachtneming van alle regels en na het maken van een afspraak.

Vanuit het samenwerkingsproject Herstel & Participatie organiseert Kernkracht in alle gemeenten in Midden-Holland herstelactiviteiten, zodat inwoners de ruimte krijgen om naar eigen inzicht aan hun mogelijkheden te werken. Gewoon bij hun in de buurt, wel zo fijn en nu ook online! Voor Bodegraven-Reeuwijk is er specifiek een digitale bijeenkomst met een herstelspel op maandag 23 november van 13.00 tot 14.00 uur. U kunt mailen voor deelname naar info@kernkracht.nl.

KernKracht is een belangenorganisatie ter bevordering van psychische, sociale en maatschappelijke gezondheid. Naast een team van medewerkers wordt er gewerkt met getrainde ervaringsdeskundige vrijwilligers.

www.kernkracht.nl

Meer berichten