Proeflessen en webinars op het Kalsbeek College | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk
Foto:

Proeflessen en webinars op het Kalsbeek College

WOERDEN - Woensdagmiddag hebben ruim 750 groep 8-kinderen proeflessen gevolgd op het Kalsbeek College. Ze hadden van tevoren zelf vakken uitgekozen en hun rooster van de middag samengesteld. Op beide locaties werden ze opgevangen door Kalsbeek-leerlingen die ze de weg wezen naar de aula.

Op locatie Bredius volgden de kinderen een theorie- en een praktijkles. Van biologie naar techniek en van Duits naar Economie& Ondernemen. “Wow, ze hebben hier een heel restaurant,” klonk het bewonderend. “En een kappersruimte, kijk daar maar,” vulde zijn klasgenoot aan. De animo voor de vmbo/mavo-locatie van het Kalsbeek College was groot: al weken geleden waren alle plekken vergeven. In februari wordt daarom een tweede ronde proeflessen georganiseerd. Zodra het programma rond is, kunnen kinderen uit groep 8 zich via de website aanmelden.

Op locatie Schilderspark hadden de ruim 500 kinderen van tevoren een pakket gekozen. In drie lessen van een half uur leerden ze leuke dingen bij onder andere Engels, kunst, Latijn & mythologie en wiskunde. ’s Avonds waren er voor het eerst in de geschiedenis twee Kalsbeek-webinars. Ruim 600 ouders maakten van deze digitale mogelijkheid gebruik.

In dit bijzondere coronajaar konden groep 8-kinderen op deze manier een goede indruk van de school krijgen. In januari, de maand waarin normaal gesproken allerlei open dagen plaatsvinden en de keuze voor een middelbare school gemaakt wordt, gaan de scholen in Woerden online de voorlichting verzorgen. In februari worden op beide locaties activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Meer berichten