Bo en Lisa hopen op mooie tekeningen in hun speciale Sinterklaasbrievenbus | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk
Foto:

Bo en Lisa hopen op mooie tekeningen in hun speciale Sinterklaasbrievenbus

REEUWIJK - Dit jaar loopt alles anders door het coronavirus. Zo ook de intocht van Sinterklaas. Om hem alvast een warm welkom te geven, hebben de 6-jarige Bo en Lisa een verhaal bedacht, Sinterklaas en de gekke geit en het maffe schaap.

Het verhaal gaat over een gekke geit en een maf schaap die stiekem op de boot van Sinterklaas zijn gestapt en onderweg van alles meemaken, maar het belangrijkste is tekenen, plakken, zingen en filmpjes maken. Zelf zijn ze al enthousiast begonnen met maken van knutselwerken en tekeningen voor bewoners van De Reehorst. “En alle kinderen uit het dorp mogen meedoen,” roepen ze enthousiast. Bo heeft, met behulp van Wilco een creatieve Sinterklaasbrievenbus gemaakt. Samen met Lisa heeft ze deze vorige week bij Kaars Schoenenhuis neergezet. “Wanneer je klaar bent met kleuren of knutselen, kun je deze inleveren in onze brievenbus. We hopen op heel veel mooie tekeningen als we weer gaan kijken bij de brievenbus! We zijn tussendoor al een keer gaan kijken en er zitten al veel tekeningen in.” Op 2 december maken de dames de brievenbus open en worden de tekeningen en werkjes naar de Reehorst en het Thomashuis gebracht. “Tot die tijd kunnen jullie nog tekeningen en knutselwerken inleveren. Doen jullie mee?” roepen de dames enthousiast in koor.

Het verhaal van Bo en Lisa heeft inmiddels Sinterklaas bereikt. Hij sprak een video in vol waardering over de meiden. Hij had alle video’s en foto’s online gezien, van Facebook tot TikTok. “Ik kijk nog het meest uit naar het lezen van het verhaal over de gekke geit en het maffe schaap,” sprak Sinterklaas in de video aan de meiden. “En wel liedjes blijven zingen en jullie schoen zetten, toch dames?”

Wil je alle verhalen volgen van Bo en Lisa? Kijk op de Facebookpagina ‘Sinterklaas en de gekke geit en het maffe schaap’.

Meer berichten