Afbeelding
Foto:

Contactgestoord

Politiek Politici aan het woord

Vrijdag 13 maart was de laatste ‘normale’ dag. Aan het einde van die dag pakten mijn collega’s en ik onze spulletjes en gingen naar huis. Thuiswerken was het advies. Wat hadden we dan nodig? Het was een heel nieuwe situatie. Onwennig, een beetje lacherig zelfs, wensten we elkaar prettig weekend en tot ziens. Dat is nu bij na negen maanden geleden. Het nieuwe ‘normaal’ is voor ons een Teams-meeting elke ochtend. Gek toch hoe vlug dat went.

De gemeenteraads- en commissievergaderingen gingen ook snel naar digitaal. Heel even dachten we in oktober weer echt samen te komen, maar al snel bleek dit ijdele hoop.

De vraag bekruipt me, werkt dat digitaal werken en vergaderen wel? Ik denk het wel, maar het voelt mager. Zeker in de politiek. Als je een betoog houdt, dan heb je behoefte aan directe reactie. Die zie je aan gezichtsuitdrukkingen en lichaamshoudingen. Ik mis dat contact, de actie, het debat.

Standpunten kunnen lijnrecht tegenover elkaar staan, maar dat betekent niet dat je elkaar niet kan respecteren of aardig kan vinden. Het even napraten is daarom óók belangrijk. Digitaal zeg je dag en log je uit. Heel anders, minder. Het is voor mij echt een contactgestoorde tijd.

We hebben allemaal een raar jaar achter de rug. Corona heeft er bij velen van ons flink ingehakt. Het gedwongen verminderen van sociale contacten is moeilijk voor iedereen, zeker als het gaat om eigen gezin of familie. We willen allemaal weer ‘normaal’ de straat op, afspreken met dierbaren en hun een knuffel kunnen geven. Laten we hopen dat het volgend jaar mede door het vaccin snel beter wordt!

Ik wens eenieder fijne kerstdagen en een gezond 2021!

Elly de Vries
D66 Bodegraven-Reeuwijk
edevries@bodegraven-reeuwijk.nl

Advertentie

Categorieën