Nieuwe voorzitter en lid RvC Mozaïek Wonen

Zakelijk

REGIO - De Raad van Commissarissen (RvC) van woningcorporatie Mozaïek Wonen heeft een nieuwe voorzitter en een nieuw lid benoemd. Op 1 januari 2021 start de heer ir. J.G.M. (Hans) Groenendijk als voorzitter van de RvC van Mozaïek Wonen. Het nieuwe RvC-lid is mevrouw drs. M.W.G. (Miep) van Diggelen, die op voordracht van de huurders is benoemd per 1 januari 2021.

De heer Groenendijk (1959) volgt de heer P.C. (Dik) Hermans op, die wegens het bereiken van de maximale zittingstermijn op 31 december 2020 aftreedt. De heer Groenendijk is een ervaren bestuurder en toezichthouder. Sinds 2011 is hij bestuurder van Woonzorggroep Samen, een organisatie van verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg in de kop van Noord-Holland. Deze functie legt hij op 1 juni 2021 neer.

Mevrouw Van Diggelen (1952) treedt in de functie van de heer W. (Wim) van der Hoeven, die eveneens wegens het bereiken van de maximale zittingstermijn aftredend is. Mevrouw Van Diggelen was tot 2019 directeur van het Kennis- en Adviescentrum van de Woonbond. Ze is een ervaren directeur en bestuurder. Ze beschikt over veel kennis van volkshuisvesting en expertise in het behartigen van huurdersbelangen.

Toezichthouders
Met deze benoemingen bestaat de Raad van Commissarissen van Mozaïek Wonen per 1 januari 2021 uit vijf toezichthouders. De andere drie leden zijn: De heer drs. L.W.M.M. Beljaars (Onno), profiel financieel-economisch; Mevrouw drs. A. (Antoinette) Kemper, profiel vastgoed-bedrijfsleven; en Mevrouw drs. Y. (Yolan) Koster-Dreese, profiel volkshuisvesting-sociaal domein, benoemd op voordracht van de huurders.

Advertentie

Categorieën