Afbeelding

Van Keeken laat zich niet kennen: vrienden steken koppen bij elkaar

Zakelijk

BODEGRAVEN - Het is een lastige periode voor veel lokale ondernemers. Vanwege aangescherpte coronamaatregelen hebben zij hun deuren noodgedwongen moeten sluiten. Ook Van Keeken Bodegraven, de schoenenwinkel in de Kerkstraat. Hoewel er in de winkel geen klanten meer ontvangen mogen worden, wordt er van alles verzonnen om alsnog inwoners te helpen aan goed schoeisel.

Elke keer als er vernieuwde corona-maatregelen aangekondigd werden, ging mede-eigenaar Roy Heuzen opnieuw naar de tekentafel om met de nodige aanpassingen aan te blijven sluiten op de regels vanuit het RIVM.

Vrienden
De huidige maatregel is een harde: de deuren moeten dicht. Voor Roy is het echter geen reden om bij de pakken neer te zitten. Samen met zijn vrienden verzon hij een manier om klanten alsnog te kunnen laten shoppen: met QR-codes kunnen inwoners vanuit de etalage schoenen scannen die zij mooi vinden, waardoor ze direct uitkomen in de webshop.

“Het is lastig om te zien dat onze goede vriend stoeit met de huidige maatregelen. We steken daarom vaak onze koppen - op anderhalve meter afstand - bij elkaar om plannen te smeden,” aldus Robbert, een van Roys vrienden.

Snel schakelen
Edo, ook een vriend, vervolgt: “Vlak voor de afgegeven lockdown op zondag 13 december kwamen we samen met Roy en twee andere vrienden bijeen om even bij te praten. Toen was er al een sterk vermoeden dat de lockdown er zou komen. Op de bank, en met 1,5 meter afstand, hebben we ter plekke ideeën uitgewisseld.” Een van de ideeën was de scanmogelijkheden vanuit de etalage, maar dat niet alleen: zo kwam Stefan (tevens vriend van Roy) met het idee om flyers te maken. Nog diezelfde middag maakte Roy hier een opzet voor. “De volgende ochtend lag het verzoek al bij de drukker!”

Verassing
Om Roy nog een extra hart onder de riem te steken, besloten zijn vrienden hem te verrassen. In een online video bijeenkomst verrasten zij de lokale ondernemer met de boodschap dat hij hen allemaal een hele dag in mag zetten op een taak naar wens. “Zo kan de één de webshop gaan vullen met teksten, terwijl de ander een natte lap langs de planken op het magazijn kan halen,” glimlacht Edo.

www.vankeekenbodegraven.nl

Advertentie

Categorieën