Twee locaties op het oog voor overslag op bedrijventerrein Zoutman

Politiek

REEUWIJK - College zal de raad twee opties presenteren voor de overslaglocatie op bedrijventerrein Zoutman in Reeuwijk. De overslaglocatie is nodig omdat zwaar verkeer is verboden in het Plassengebied. Goederen moeten worden ‘overgeslagen’ op lichter vervoer.

De commissie Ruimte was in maart vorig jaar kritisch op de plannen voor een overslaglocatie op de Van Leeuwenhoekstraat 7-11 op bedrijventerrein Zoutman. De commissie vroeg of er niet plek kon worden gemaakt in de buurt van de vrachtwagenparkeerplaats die al op het bedrijventerrein is gevestigd.

Het college heeft het gevraagde onderzoek gedaan en presenteert daarop binnenkort twee opties aan de raad: de Van Leeuwenhoekstraat en een nieuwe locatie in het verlengde van de vrachtwagenparkeerplaats. Het is aan de raad om een keuze te maken. “Maar de nieuwe locatie pakt wel stukken duurder uit,” waarschuwt wethouder Kees Oskam alvast.

BFB’s
Om het verbod op zwaar verkeer (breder dan 2,2m en zwaarder dan 10 ton) in het Plassengebied te handhaven, zijn enige tijd geleden op een aantal punten wegversmallingen geplaatst. Deze beweegbare fysieke breedtebeperkingen (BFB’s), palen met klapdeurtjes, staan echter nog open, in afwachting van de overslaglocatie. Wethouder Oskam gaf aan dat wanneer de realisatie van de overslaglocatie te lang duurt, de poortjes toch dicht gaan. “In de zomer zijn ze al een paar keer dicht geweest en het effect was hoog. Als er straks nog niks qua overslag is geregeld, betekent dat dat de overslag tijdelijk in de woonwijken plaats moet vinden.”

Tijdelijke locatie?
Op het moment loopt ook het project Zoutman Verandert, waarin het bedrijventerrein naar het westen wordt uitgebreid en Zoutman-Oost wordt getransformeerd naar wonen. De wethouder sloot niet uit dat bij de herontwikkeling van Zoutman de overslaglocatie weer wijzigt.

Tekst: Key Tengeler

Advertentie

Categorieën