‘Massa is kassa’: regiogemeenten verlengen overeenkomsten met zorgaanbieders

Politiek

REGIO - De gemeente Bodegraven-Reeuwijk koopt de dienstverlening voor jeugd en maatschappelijke ondersteuning gezamenlijk in met gemeenten Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Hiervoor hebben zij overeenkomsten afgesloten met zorgaanbieders. De colleges van de gemeenten hebben besloten om deze overeenkomsten tot en met 2024 voort te zetten.

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk kiest om de regionale samenwerking voort te zetten. De eerste reden hiervoor is dat de vertrouwdheid van bekende partners prettig is voor bestaande cliënten. De tweede reden is de mogelijkheid om te sturen op de kosten. De gemeente ziet meer mogelijkheden om dit te doen binnen de bestaande contracten dan daarbuiten. “We weten wat we aan elkaar hebben en kunnen dat verbeteren. Daarnaast levert collectief inkopen kostenvoordelen op,” licht wethouder Odd Wagner toe. “Massa is kassa.”

De verlenging betreft de overeenkomsten die de regio met aanbieders heeft afgesloten voor de begeleiding, jeugdhulp en jeugdzorgplus van haar inwoners. Het gaat hier om een totaalbedrag van ongeveer 65 miljoen euro.

Advertentie

Categorieën