Winkelcentrum Broekvelden krijgt opknapbeurt

Politiek

BODEGRAVEN - De plannen om winkelcentrum Broekvelden op te knappen zijn rond. Gemeente, ondernemers en ontwikkelaar financieren samen de kortetermijnverbeteringen en spreken af na te denken over de lange termijn. De werkzaamheden beginnen in het voorjaar.

De aanpassingen aan de omgeving van winkelcentrum Broekvelden moeten het ondernemersklimaat aantrekkelijker en de omgeving veiliger maken. De entree aan de noordzijde wordt aantrekkelijker en opener gemaakt, er komen meer parkeerplaatsen voor fietsen en auto’s en aan de zuidzijde komt meer groen. Een doorsteek vanaf de Cortenhoeve naar de laad-en-losplek voor de Jumbo zorgt voor een veiligere situatie. Ook wordt gelijk de herinrichting meegenomen van het terrein rond De Goede Herderschool aan de zijde van de Vromade, veroorzaakt door door de vestiging van een kinderdagverblijf van Quadrant.

In totaal is het project begroot op 287.000 euro. De gemeente stelt 221.000 euro beschikbaar en ondernemers dragen 70.000 bij, dus er is een paar duizend euro speling. De bijdrage van de ondernemers heeft als voorwaarden dat de Jumbo kan worden uitgebreid naar 60 m2 aan de zuidzijde en dat ook de langetermijnontwikkeling van het winkelcentrum wordt onderzocht. De eerste gesprekken hierover zijn al geweest.

Naar verwachting begint de aanbestedingsprocedure medio april en startten media juni de werkzaamheden. De kleinschaligere groen-ingrepen aan de zuidzijde van het winkelcentrum worden mogelijk nog voor het voorjaar uitgevoerd.

Advertentie

Categorieën