Bibliotheek biedt gratis online cursussen voor leden

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Leden van de bibliotheek kunnen online cursussen volgen via hun bibliotheek. Met online cursussen als Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld of Kritisch denken kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis en op elk moment.

In de bibliotheek kunnen leden al lang voor veel meer terecht dan alleen het lenen van boeken. Zo zijn er interessante en leuke activiteiten voor jong en oud en biedt de bibliotheek hulp bij informatie van de overheid. Op dit moment is de bibliotheek alleen open als AfhaalBieb: in Bodegraven en Reeuwijk elke werkdag tussen 14.00 uur en 16.00 uur en in Waarder alleen op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Maar de digitale bibliotheek is altijd open. Deze online cursussen zijn een aanvulling op de duizenden e-books en luisterboeken, digitale tijdschriften en informatiedatabanken.

Er is keuze uit meer dan 160 online cursussen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, persoonlijke kracht, taal en commerciële vaardigheden. Bibliotheekleden kunnen de cursussen volgen op de leerplatforms van twee professionele aanbieders Soofos en Goodhabitz. De onlinecursussen en een uitleg hoe het werkt zijn te vinden op www.bibliotheekdegroenevenen.nl onder collectie/persoonlijke ontwikkeling of op www.bibliotheek.nl/cursussen.

Het stimuleren van ‘een leven lang ontwikkelen’ voor volwassenen is een belangrijke maatschappelijk taak in de aankomende jaren. In deze pilot van een jaar wordt onderzocht hoe het aanbod van online cursussen zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en behoeften van bibliotheekleden.

www.bibliotheekdegroenevenen.nl

Advertentie

Categorieën