Afbeelding
Foto:

Contrast

Politiek

Wellicht weet u nog niet op wie u gaat stemmen. In dat geval ken ik iemand die uw stem heel goed zou kunnen gebruiken. Het gaat om Chris van Dam, de nummer 47 op de kieslijst van het CDA. Van Dam is een voormalig officier van justitie en politieman. In de Tweede Kamer voert hij dan ook het woord op de terreinen Justitie en Veiligheid. Van Dam was de afgelopen tijd voorzitter van de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag. Het rapport van deze commissie had impact: het leidde zelfs tot het aftreden van het kabinet.

Als CDA Bodegraven-Reeuwijk hebben we goede contacten met Van Dam. Hij toont zich erg betrokken, in het bijzonder op het gebied van veiligheid. Zo kwam hij rond de verkiezingen voor de gemeenteraad nog even persoonlijk langs. Dat helpt, omdat we op zo’n moment als lokale CDA-afdeling nog even goed onze speerpunten op het gebied van veiligheid kunnen aankaarten. Denk bijvoorbeeld aan het op orde brengen van de politiecapaciteit, maar ook aan een zichtbare aanwezigheid van politieagenten in de verschillende wijken en natuurlijk aan Veilig Fietsen.

Wat opvalt, is de manier waarop Van Dam de afgelopen weken campagne heeft gevoerd. Want wat deed Van Dam op het moment dat de gemiddelde kandidaat met een glanzende campagnevideo zou komen? Hij begon aan een lezingentour, waarin hij eens grondig de kernbegrippen van het CDA ging doornemen. En wat deed Van Dam toen de ene na de andere verkiezingsslogan ons om de oren vloog? Hij publiceerde een pamflet met zijn visie op waar de christendemocratie voor zou moeten staan. Het was wel grappig om te zien, dat contrast tussen Van Dam en menig ander politicus. De boodschap ervan was in ieder geval helder: Van Dam gaat vol voor de inhoud.

Advertentie

Categorieën