W24 moet buiten Beter Bereikbaar Gouwe gehouden

Politiek

WADDINXVEEN / REEUWIJK - Het college van burgemeester en wethouders van Bodegraven-Reeuwijk heeft aan de Bestuurlijke Afstemgroep Beter Bereikbaar Gouwe laten weten dat maatregel W24 niet moet worden opgenomen in het definitieve pakket van Beter Bereikbaar Gouwe. Het college erkent de verkeersproblemen op de grens van Waddinxveen en Bodegraven-Reeuwijk, maar wil deze kwestie niet regionaal, maar lokaal aanpakken.

Vorige week meldde de Kijk op Bodegraven-Reeuwijk dat de gemeente in principe voor de maatregel was, maar dat er nog verder overleg nodig was over de uitvoer. Deze week laat het college uitdrukkelijk weten dat dit overleg en eventuele uitvoer buiten het regionale project Beter Bereikbaar Gouwe moet plaatsvinden. De verkeerssituatie in kwestie is iets tussen gemeente Bodegraven-Reeuwijk en gemeente Waddinxveen.

De maatregel W24 is een voorstel voor een nieuwe ontsluiting van Reeuwijk-Dorp richting de A12. Deze maatregel zou een oplossing bieden voor de belasting van vrachtverkeer op de Brugweg van Waddinxveen, de enige route voor zwaar verkeer in- en uit het gebied. Maar de effecten van deze maatregel zijn niet genoeg onderzocht, vindt het college van Bodegraven-Reeuwijk. Het is onduidelijk wat de aanzuigende werking van de maatregel is op sluipverkeer en hoe de W24 de routes van vracht- en agrarisch verkeer in het gebied beïnvloedt. Daarnaast zijn er zorgen over het effect van de weg op de natuur. Deze zorgen verdienen verdere aandacht van de betrokken gemeentes.

Bodegravenboog
Binnen Beter Bereikbaar Gouwe geeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de hoogste prioriteit aan de Bodegravenboog. Daarnaast zou de gemeente graag praten over het doortrekken van de parallelweg van Bodegraven naar de Amaliabrug. Gemeente Waddinxveen zag dat tot nu toe nog niet zitten.

Advertentie

Categorieën