Afbeelding
Foto:

Huizen bouwen, zeker, maar dan wel voor iedereen!

Politiek Politici aan het woord

In het afgelopen najaar heeft de gemeenteraad een woonvisie vastgesteld. Dat is een document waarin we voor de komende jaren hebben afgesproken wat voor soort huizen we waar bouwen. En voor de PvdA heel belangrijk: elk plan bevat 25 procent sociale huurwoningen.

Tot nu toe halen we dat bij lange na niet. Bij elk plan is er weer een reden om dat niet te doen, maar het komt er natuurlijk op neer dat de ontwikkelaar er dan niet genoeg aan verdient. Mensen met een laag inkomen hebben dus het nakijken. Jonge mensen aan het begin van hun wooncarrière worden hun woonplaats uitgejaagd. Zij zijn vrijwel kansloos om een woning die zij zich kunnen veroorloven te huren of te kopen in onze gemeente.

Nu ligt er een mooi plan voor de Dronenhoek: maar liefst bijna driehonderd woningen. Eigentijds, met oog voor klimaat en mobiliteitsvraagstukken. Juist door de omvang heeft het project alle kansen om de achterstand in de sociale woningsector een beetje in te lopen. Maar dat gebeurt weer niet. Niet de 25 procent sociale huurwoningen, maar slechts 13,5 procent. En daar is geen enkele eengezinswoning bij!

De Partij van de Arbeid neemt hier geen genoegen mee. Ook in onze gemeente moeten we huizen bouwen. Huizen bouwen voor iedereen, en niet alleen voor hen met een goed gevulde portemonnee. We stellen dus voor dat er zeer binnenkort een plan wordt gemaakt voor bouwen aan de Burgemeester Cremerweg, op de grond ‘aan de overkant’, die was geparkeerd tot 2025. En daar kan dan een heel groot deel sociale woningbouw komen, zodat iedereen weer kan wonen.

En natuurlijk met behoud van een passend terrein voor de Vakantiespelen.

Monique Jonker
PvdA Bodegraven-Reeuwijk

Advertentie

Categorieën