Afbeelding

BoRe Route voor Spieren voor Spieren

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Sport en Welzijn zet zich in voor het goede doel Spieren voor Spieren en vraagt heel Bodegraven-Reeuwijk mee te doen aan de BoRe Route Spieren voor Spieren, een route van 30 kilometer door de gemeente. Initiatiefnemer en buurtsportcoach Pim Lokhoff: “Wij vinden het erg leuk om via deze sportieve manier bij te dragen aan de stichting Spieren voor Spieren. We hebben als doel gesteld om 750 euro op te halen, maar natuurlijk hopen wij op zoveel mogelijk. Dus voltooi de route en doneer alsjeblieft!”

Hoe werkt het?
De hele maand mei kan de BoRe Route voor Spieren voor Spieren worden gewandeld, gefietst, geskeelerd of op welke manier dan ook worden afgelegd. Zolang jij er maar door in beweging komt! De gehele route van 30 kilometer is een behoorlijke tocht door zes dorpskernen, maar de route mag ook in etappes worden afgelegd. “Wij hopen op deze manier zoveel mogelijk mensen te motiveren om zich ondanks de coronabeperkingen sportief in te zetten voor het goede doel,” aldus buurtsportcoach Vivian van den Herik.

Wat moet je doen? Print de stempelkaart of haal de kaart op bij een stempelpost. Trek vervolgens de skeelers aan, strik de veters of spring op de fiets! Bij iedere betrokken dorpskern is een stempel te verdienen. Heb je een volle stempelkaart? Dan heb je de route succesvol voltooid, goed gedaan! 

Spieren voor spieren
Nederland kent maar liefst 22.000 kinderen met een zeldzame spierziekte. De stichting Spieren voor Spieren zet zich, onder andere, in door via sportieve acties om geld in te zamelen voor dit goede doel. Het gedoneerde geld zal worden besteed aan wetenschappelijk onderzoek, snelle diagnose en goede behandeling/zorg in het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht.

Toevoeging Avond4daagse
De BoRe route is tevens een mooie toevoeging op de Avond4Daagse, die al vanaf 29 maart bezig is. Vier verschillende wandelroutes vanaf jouw eigen huis! Meer informatie waaronder, de BoRe route is te vinden op www.senw-br.nl. Doe mee en doneer! Deelname is geheel op eigen risico.

Op zondag kan de route ook worden gelopen, alleen kunnen er dan geen stempels worden gehaald i.v.m. openingstijden. De stempelpost in Reeuwijk-Dorp is op maandag gesloten.

Advertentie

Categorieën