Foto: Wim de Boevere
Koningsdag

Alternatieve Koningsdagviering in Waarder

WAARDER - Het bestuur van de Waarderse Oranjevereniging Trouw aan Oranje heeft een mooi en coronaproof programma voor de viering van Koningsdag 2021 moeten bedenken. Helaas dit jaar weer geen feesttent, kleedjesmarkt, grote spelactiviteiten of al dat andere waar we op deze dag zo aan gewend en gehecht zijn. Toch heeft de Oranjevereniging er een feestelijke draai aan weten te geven.

Om te beginnen waren alle toegangswegen naar het dorp voorzien van uitgebreide en kleurrijke versiering met ballonnen en een oranje welkomsttekst. Om 8.00 uur hing er bij alle leden van de Oranjevereniging een oranje tasje aan de deurknop met daarin het traditionele Oranjebitter, een prachtige oranje gerbera, alle toebehoren voor een toepasselijke Koninginnensoep, lekkere afbakbroodjes, een kleurplaat voor de kinderen, een sponsoroverzicht en een wedstrijdformulier voor de fotospeurtocht. Ook reed er een versierde truck met geluidsinstallatie door Waarder om iedereen wakker te schudden, attent te maken op het oranje tasje en eraan te herinneren om de vlag met wimpel uit te hangen en de website in de gaten te houden voor verdere ontwikkelingen.

Het luiden van de klok om 9.00 uur was het startsein van de feestdag. Natuurlijk kon om 9.45 uur de toespraak van burgemeester Van der Kamp op de website worden gevolgd. Via een programmablad, dat in het tasje zat, werd aan de inwoners gevraagd om klokslag 10.00 uur buiten voor het huis gezamenlijk het Wilhelmus te zingen. Aan dit verzoek werd breed gevolg gegeven. In de Prins Willem-Alexanderstraat (toepasselijk met die naam) werd dit met z’n allen - in familiegroepjes en met onderlinge afstand - op het plein voor de garages gedaan. Daarna ging de wedstrijd ‘het mooist versierde huis in Waarder’ van start, waarvoor foto’s of filmpjes konden worden gemaild naar de organisatie. Tussen 13.00 en 17.00 uur was er de fotopuzzeltocht door heel Waarder, waar ook weer door velen aan is meegedaan. Vanaf 19.00 uur was op de website van de Oranjevereniging de uitslag van de versierwedstrijd, de kleurplaat en de fotopuzzeltocht te vinden.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Meer berichten