Groei door Ervaring ondersteunt project ‘Leer te Durven’ van Open Universiteit

REEUWIJK - Groei door Ervaring, de Reeuwijkse praktijk voor creatieve therapie, gaat ondersteuning leveren aan het project ‘Leer te Durven’. Deze gratis online training, opgezet door de Open Universiteit, heeft als doel om kinderen met angstklachten te helpen.

Angst is het meest voorkomende mentale probleem bij kinderen, aldus dr. Ellin Simon, universitair docent klinische psychologie. Kinderen met angst kunnen met verschillende hulptrajecten hun angsten overwinnen of onder controle krijgen, maar een volledig online programma was er nog niet. Tot nu.

‘Leer te Durven’, een kosteloze online training, biedt kinderen een laagdrempelige en speelse manier om met hun angsten om te gaan. En ze helpen niet alleen zichzelf. De training wordt op de achtergrond onderzocht door onderzoekers van stichting MIND, de Angst-, Dwang- en FobieStichting en de Universiteit van Amsterdam. Doel is om meer inzicht te krijgen in hoe angsten bij kinderen ontstaan, en hoe deze voorkomen kunnen worden.

Groei door Ervaring, praktijk voor creatieve therapie en training, biedt vanaf dit voorjaar ondersteuning aan dit project. “Dankzij onze praktische kennis en jarenlange ervaring met angstklachten bij kinderen, kunnen wij waarde toevoegen aan dit mooie project,” zegt Karien Snijder, therapeut bij Groei door Ervaring.

Benieuwd naar dit project of de bijdrage van Groei door Ervaring? Neem contact op met Karien Snijder, info@groeidoorervaring.nl. En kent u ouders met kinderen die zelf baat kunnen hebben bij deze training? Verwijs ze dan naar de website van Leer te Durven.

Meer berichten