Foto:

Samen de Zeeheldenbuurt verbeteren

BODEGRAVEN - Afgelopen zaterdag deelde het bewonersinitiatief Zeehelden, bestaande uit bewoners, het wijkteam, SAM, Mozaïek Wonen, het sociaal team en de politie, flyers en bloemen uit in het kader van hun Vergeet-me-niet actie. Dit deden zij om in contact te komen met de bewoners uit de Zeeheldenbuurt in Bodegraven. De initiatiefnemers willen graag de wijk verbeteren en willen dit graag samen met de bewoners doen.

Samen willen ze van de buurt een gezonde wijk maken. “In een gezonde wijk is veel groen, groeien kinderen gezond op, is er hulp en weinig of geen eenzaamheid,” vertelt een van de initiatiefneemsters, Mirjam van Veen. “Het doel is om de buurt, samen met de bewoners, aantrekkelijker te maken. We zijn dus gestart met deze actie door meteen een plantje af te geven in het kader van vergroening. Daarna vroegen wij ze of ze willen meedenken over het verbeteren van de buurt.”

De actie werd met veel enthousiasme ontvangen en de eerste ideeën zijn al aangedragen. Zo oppert een van de bewoners een betere speelplek bij het Rosarium voor kinderen en stipt een andere bewoner de verkeersveiligheid aan. “Er wordt te hard gereden en ik wil streven naar een beter parkeerbeleid,” aldus de bewoner. Een andere bewoner oppert om meer samen te werken op het gebied van het opruimen van zwerfafval in de wijk.

Meedenken?
Dat kan door het sturen van een e-mail naar info@zeehelden2021.nl. Let op: heeft u meteen gereageerd nadat iemand van het bewonersinitiatief langs is geweest en heeft u nog geen reactie gekregen? Dan kan het zijn dat uw reactie nog niet is ontvangen, omdat er problemen waren met de e-mail. Zij vragen u om uw e-mail nogmaals te sturen.

Meer berichten