Foto:

Mooie plannen voor ‘kerkplein met karakter’

BODEGRAVEN - Donderdagavond 24 juni om 20.00 uur houden drie vrijwilligersorganisaties uit Bodegraven een videobijeenkomst. Zij hebben ideeën en plannen ontwikkeld om in het centrum van Bodegraven een ‘Kerkplein met Karakter’ en een sfeervolle hoftuin te realiseren. In de bijeenkomst presenteren zij hun ideeën en plannen. Stichting Historische Kring, wijkteam Bodegraven-Noord en Hart in Bodegraven hebben de ambitie om het kerkplein voor de Dorpskerk in Bodegraven haar karakter terug te geven. Ook willen zij de verlaten begraafplaats achter de Dorpskerk opnieuw inrichten met daarin verhalen uit het Bodegraafse verleden.


De mogelijkheden

Hoe maak je het Kerkplein en de Oude Markt weer mooi en sfeervol? Vorig jaar zijn hiervoor al ontwerpen gemaakt. Het blijkt heel goed mogelijk met aanpassing van de bestratingen en trottoirs; de auto’s geordend in parkeervakken; en grote groenvlakken en mooi straatmeubilair. De verlaten begraafplaats kan een parkachtige, sfeervolle en educatieve hoftuin worden met informatie over het verleden. Zou het niet leuk en gezellig zijn om (weer) kleinschalige evenementen op het plein te houden? Het nieuw in te delen plein biedt wellicht voldoende ruimte voor een kerst-, kunst-, antiek- en rommelmarkt of andere activiteiten, ook voor een klein, gezellig terras of zitje. Inwoners, bezoekers en toeristen zijn dan van harte welkom om van het historische dorpsplein te genieten.


Inbreng inwoners

Wilt u bij de videobijeenkomst aanwezig te zijn? Stuur dan een mail naar info@hartinbodegraven.nl of bodegraven-noord@dorpenwijk.nl. U ontvangt meer informatie en een weblink om deel te nemen.

Meer berichten