Schadeafhandeling en voorzetting renovatie atletiekbaan

REEUWIJK - De renovatie van de atletiekbaan van Sportclub Reeuwijk op sportpark Groene Zoom heeft een behoorlijke vertraging opgelopen. In oktober vorig jaar is eindelijk een nieuwe asfaltlaag aangebracht, maar bij het aanbrengen van de toplaag in april ging het mis. De aannemer verkeek zich op de weersomstandigheden, waardoor de nevel van de rode toplaag zich verspreidde over de naastgelegen woonwijk en geparkeerde auto’s.

Wethouder Dirk-Jan Knol heeft er alle begrip voor dat de bewoners daar boos over zijn. Hij heeft de situatie ter plekke bekeken en is flink geschrokken van de impact die de fout heeft op de omwonenden. Volgens de wethouder is de aannemer aansprakelijk gesteld en buigen de verzekeraars zich inmiddels over het vaststellen van de schade, die naar verwachting fors is. De wethouder hoopt dat de partijen tot een goede oplossing komen en belooft dat de gemeente indien nodig daarbij te hulp schiet.

Knol heeft overigens ook begrip voor het feit dat de atletiekvereniging baalt van het feit dat de baan nu al voor lange tijd buiten gebruik is. “Wij hebben opdracht gegeven de baan nu zo snel mogelijk en op een verantwoorde manier af te maken. Daarvoor wordt een tent geplaatst, waarbinnen bij goede weersomstandigheden kan worden gewerkt. De verzekeraars zijn daarmee akkoord gegaan. Wij hopen dat we binnen een paar weken, nadat ook de belijning is aangebracht, de baan weer vrij kunnen geven voor het gebruik.”

Tekst: Bert Verver

Meer berichten