Afbeelding
Foto: Wim de Boevere

Barbecuen met BBQ DJ Jeremy

Algemeen

WAARDER - Voor diegenen die de echt fijne en bijzondere kneepjes van het bbq’en onder de knie willen krijgen of hun al bestaande vaardigheden en kennis daarover willen vergroten, startte donderdagavond 8 juli in het Huis van Alles in Waarder de eerste van een serie gezellige en smakelijke BBQ Workshops.

Na een korte inleiding, waarbij verschillende vleessoorten en andere ingrediënten uitgebreid aan bod kwamen, kon onder leiding van de deskundige en inspirerende leiding van BBQ DJ Jeremy worden begonnen met het echte werk. Er stonden meerdere professionele bbq’s, toebehoren en uiteraard een flinke voorraad ingrediënten klaar om mee aan de slag te gaan. Omdat goede resultaten het best te bereiken zijn met adequate kennis van gereedschappen en materialen, werd ook stilgestaan bij de vele verschillende soorten bbq’s, houtskool, briketten, rookhout en alles wat er nog meer bij professioneel bbq’en van pas kan komen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je iets op het rooster of zelfs in het vuur plaatst? 

BBQ DJ Jeremy had de recepten en bereidingswijze klaarliggen; er werd onder meer een ‘beer can chicken’ en een ‘gevulde bavette’ voor de deelnemende groepjes bereid. Nadat deze klaar waren, werd er nog smakelijk nagetafeld. Meer informatie: www.huisvanalles.nl/2747-2

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Advertentie

Categorieën