Afbeelding
Foto: Marijke Groot

Hoogste punt eilandwoningen bereikt

Algemeen

REEUWIJK - Wethouder Dirk-Jan Knol heeft donderdag 15 juli samen met de kopers en de ontwikkelaars Vosplan en Batenburg Bouw & Ontwikkeling het hoogste punt gevierd voor de twaalf nieuwe eilandwoningen in Oude Tol. Hij klom hierbij samen met Erik Batenburg (Batenburg Bouw & Ontwikkeling) en Bob de Vos (Vosplan) in de steigers om gezamenlijk drie vlaggen te hijsen.

In december is gestart met de bouw van de twaalf woningen. Vanwege de coronamaat-regelen was het destijds niet mogelijk om de eerste paal te vieren met de kopers. Dit feestje kon nu gelukkig in worden gehaald. Batenburg verwacht de woningen begin volgend jaar conform de eerder afgegeven planning op te gaan leveren.

De woningbouw in Oude Tol heeft gedurende de crisis op de woningmarkt voor langere tijd stilgelegen. In 2016 hebben Vosplan, Batenbug en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de draad weer opgepakt. Sindsdien is Oude Tol de nieuwe thuishaven geworden voor 72 gezinnen.

Het aankomende jaar worden er in Oude Tol nog twee nieuwe wooneilanden en een kantoor aan de Breevaart ontwikkeld. Daarmee nadert Oude Tol 3 na ruim 22 jaar ‘eindelijk’ zijn voltooiing. Naar verwachting start de verkoop van het eerst volgende eiland al in september. Op www.thuisinoudetol.nl vindt u het laatste nieuws betreffende het project.

Beeld: Marijke Groot

Advertentie

Categorieën