Grote betrokkenheid bij bestemmingsplan Bodegraven-Centrum

Politiek

BODEGRAVEN - De gemeente heeft 62 reacties ontvangen op het voorontwerpbestemmingsplan voor Bodegraven-Centrum. Wethouder Jan Leendert van den Heuvel is blij met die input, maar “eigenlijk gaan de meeste reacties juist over dingen die níet in het bestemmingsplan staan.”

De inwonersreacties raken tal van onderwerpen, zoals groenvoorziening, verkeersveiligheid en parkeren. Allemaal belangrijke onderwerpen, maar geen dingen die in het voorontwerpbestemmingsplan worden besloten. “We snappen de zorgen, maar die zaken komen pas later aan bod of in andere documenten,” legt wethouder Van den Heuvel uit. “We werken het bestemmingsplan nu verder uit en leggen hem dan opnieuw ter inzage. Ik hoop dat er dan net zoveel betrokkenheid wordt getoond.”

Parkeerprobleem
Parkeren is een bijzonder heikel punt in het centrum, en niet alle inwoners zijn het met elkaar eens. Burgerinitiatieven Hart in Bodegraven en Parkeren 2.0 kiezen bijvoorbeeld voor respectievelijk ‘inpassen’ van parkeerplaatsen’ of ‘maximaliseren’ ervan. Wethouder Inge Nieuwenhuizen erkent de schaarste en belooft dat in het uitgewerkte bestemmingsplan ‘robuuste oplossingen’ komen. “We zijn optimistisch dat we substantiële bijdrages kunnen leveren.” De suggestie dat niet te weinig parkeerplaatsen, maar te veel auto’s het probleem is, wordt lachend van de hand gewezen. “Dat is meer iets voor linkse gemeentes.”

Advertentie

Categorieën