V.l.n.r.: Cees Dijkshoorn (De Nieuwe Ontwikkelaars), Jaap van der Steen (Steengoed Driebruggen) en Jan Leendert van den Heuvel (wethouder Bodegraven-Reeuwijk).
V.l.n.r.: Cees Dijkshoorn (De Nieuwe Ontwikkelaars), Jaap van der Steen (Steengoed Driebruggen) en Jan Leendert van den Heuvel (wethouder Bodegraven-Reeuwijk).

Woningen op locatie van Schaik

Politiek

Er is een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van de plek waar nu nog Van Schaik Transport is gehuisvest in Nieuwerbrug. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk en de ontwikkelaars Steengoed Driebruggen en De Nieuwe Ontwikkelaars hebben een overeenkomst getekend om een woningbouwplan realiseren.

Het is een volgende belangrijke stap in het realiseren van de ambities van de WIN en de gemeente in Nieuwerbrug. “Weer een oude bedrijfslocatie aangepakt uit het Project Oude Rijnzone,” zegt wethouder Van de Heuvel. Op de locatie aan de Hoge Rijndijk startte de heer Van Schaik na de oorlog in 1946 zijn transportbedrijf in Nieuwerbrug aan den Rijn. De eerste transporten werden uitgevoerd met een oud legervoertuig. Het ging met name om stenen en zand voor kleine lokale aannemers in de wegenbouw. De tweede generatie richtte zich op grotere wegenbouwbedrijven en breidde het aanbod verder uit. De derde generatie zette de groei voort. Sinds 2010, toen Van Schaik en Millenaar de handen ineen sloegen, worden de bedrijfsactiviteiten voornamelijk uitgevoerd vanuit de vestiging Oude Meer. Daardoor komt de oude locatie van Van Schaik Transport beschikbaar voor herontwikkeling. 

Na sloop van de bestaande constructie worden tien grondgebonden dorpswoningen gebouwd: twee ruime hoekwoningen en acht tussenwoningen. Alle dorpswoningen beschikken over een tuin en een parkeerplaats. Van de tien woningen worden acht woningen in de koopsector gerealiseerd en twee in de huursector. Aan de Hoge Rijndijk wordt het openbaar gebied aangepast, waardoor er ruimte komt voor veertien openbare parkeerplaatsen.

Het woningplan en de herinrichting is door de ontwikkelaars in afstemming met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en met het dorpsteam (WIN) tot stand gekomen. Als de procedure voor het wijzigen van het bestemmingsplan is doorlopen, worden de opstallen volgens de planning aan het eind van het jaar gesloopt. Aansluitend start Goudriaan Jongerius Bouw met de nieuwbouw. Inschrijven voor het project kan via de projectwebsite: www.rijndijkwonen.nl.

Schetsontwerp van de woningen.

Advertentie

Categorieën