Tijs van Eijk in het keeperstenue van WDS
Tijs van Eijk in het keeperstenue van WDS

Drie vragen aan jeugdspeler Tijs van Eijk (WDS)

Sport Jumbo Voetbalchallenge

De Jumbo Voetbalchallenge is in volle gang! Vrijdag 13 augustus was het de beurt aan WDS om te proberen de felbegeerde cup te bemachtigen. Gedurende de challenge stellen we elke week een aantal vragen aan een speler uit de jeugd. Deze week: Tijs van Eijk (14) van WDS.

Wat is je lievelingspositie?

Ik ben keeper. ik zit vijf jaar op voetbal waarvan 7 jaar als spits. Maar ik voelde me niet op mijn plek in de punt van de aanval en daarnaast is mijn conditie ook niet je van het. Daarnaast is verdedigen niet mijn ding. Laatst volgde ik keeperstraining en dat beviel me zo goed dat ik besloot om keeper te worden.  Naast voetbal ga ik nog naar school in Woerden naar het Kalsbeekcollege. En ik ga over naar de tweede.

Wie is je lievelingsspeler?

Dat is Nathan Houmes, een ploeggenoot. Hij is voorstopper en durft veel op het veld, en kent weinig pijn. Je kan hem een trap geven maar dan voetbalt hij gewoon door. Hij levert altijd veel strijd. Komend seizoen verhuist hij mee naar het team waar ik in zit. Wereldwijd is Jasper Cillessen mijn favoriet. Toen hij bij Ajax speelde keek ik graag naar hem. Hij geeft nooit op en bij een achterstand blijft hij iedereen goed aanmoedigen. Hij heeft mij geïnspireerd om door te blijven zetten.

Wat maakt WDS zo bijzonder?

In ons dorp kent iedereen elkaar. Tijdens en na de wedstrijd is iedereen er wel voor in om een lolletje te maken en er is altijd wel wat te doen. Als je dan ook nog leuk met elkaar kan voetballen is dat alleen maar mooi. Onze selectie is heel sterk en mijn broer zit ook in het tweede elftal. Voor komend seizoen hebben ze een nieuwe trainer en gister was de eerste training. Mijn boer had meteen spierpijn haha! Het is een rechtvaardige maar goede trainer.

Advertentie

Categorieën