Foto:

Finish in Berlijn

Op 22 augustus finishten Sabine Wagner en Diana Jansen met een persoonlijk record (PR) op de halve marathon van Berlijn. 

Sabine en Diana zijn beiden woonachtig in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en hebben een passie voor hardlopen: Diana met de handbike en Sabine met de benenwagen. Ze kwamen elkaar voor het eerst tegen bij een hardloopwedstrijd in Harmelen. Sabine zat in de organisatie en Diana deed mee. Later legde Sabine via Instagram contact met Diana. Sabine: “Vorig jaar kwamen we er achter dat we allebei stonden ingeschreven voor de halve marathon van Berlijn. In verband met corona ging die in 2020 niet door. Toch bleven we in nauw contact met elkaar.”

Op zondag 22 augustus 2021 ging de marathon van Berlijn wél door. Sabine en Diana spraken af om samen op de foto te gaan als ze elkaar bij de finish tegenkwamen. Sabine: “Van tevoren hadden alle voorbereidingen samen doorgenomen. Maar toen ik begon aan de marathon, was Diana als rolstoeler al vertrokken met de groep handbikers.” En achteraf bleek op de foto gaan makkelijker gezegd dan gedaan. Ook met locatiedelen via de telefoon lukte het niet om elkaar te vinden tussen de 15.000 deelnemers. Tot opeens iemand riep: “Willen jullie misschien samen op de foto?” Ze bleken vlak naast elkaar te staan! “De tranen stonden ons in de ogen,” vertelt Sabine, die die dag ook haar verjaardag vierde. “We vonden het ongelofelijk dat we de marathon hadden volbracht en dat het lopen ervan weer mogelijk was.” Het zal niet de laatste keer zijn dan Sabine en Diana samen bij de finish staan. “We hebben nog nooit samen getraind, maar we blijken dezelfde trainingsroutines te hebben. Dus misschien in de toekomst!”

Meer berichten