Op weg naar een streekomroep

Regio

EditieGroeneHart.nl, de omroep van Bodegraven-Reeuwijk, en RTW FM, de publieke omroep van Waddinxveen, hebben samen een convenant getekend met de intentie om in de toekomst een streekomroep voor de regio te gaan vormen.

Uitgangspunt is dat beide omroepen de eigen identiteit behouden en ook dat de individuele besturen verantwoordelijk blijven voor hun eigen omroepstichting en medewerkers. “Het gaat vooral om het bundelen van professionaliteit, middelen en krachten waarmee we bijdragen aan elkaars groei”, licht Willy Klomp, voorzitter van RTW FM toe. In de korte tijd dat EditieGroeneHart.nl bestaat heeft het een enorme groep volgers en naamsbekendheid in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk weten op te bouwen als de omroep Voor, Door en Met inwoners. RTW FM is als lokale publieke omroep sterk verankerd binnen de gemeente Waddinxveen en verzorgd al jaren voor een breed publieke een goed beluisterde en populaire radioprogrammering. 

‘Die professionele kennis gaan we nu combineren’, voegt AnneMarie Visser, voorzitter van EditieGroeneHart.nl, toe. Het is geen geheim dat wij als private omroepstichting de publieke status ambiëren en wij vinden het belangrijk om een toereikend media-aanbod conform de Mediawet aan te bieden.” RTW FM gaat op korte termijn van start met een televisieprogrammering en hierdoor is een unieke synergie tussen beide organisaties ontstaan. De omroepen hebben in het afgelopen jaar al nauw samengewerkt en het is een logische volgende stap om met elkaar te groeien naar een streekomroep voor de regio. “Uiteindelijk staat er maar een partij centraal bij een lokale omroep”, is het statement van beide bestuurders, “en dat zijn de inwoners”. Die verdienen kwaliteit en professionaliteit en zowel RTW FM als EditieGroeneHart.nl hebben laten zien in ruimte mate in huis te hebben.

Meer berichten