Foto:

Tirza van der Wolf derde op NK 10 km

Zondag 29 augustus werd in Hem (Noord-Holland) de Hemmeromloop georganiseerd. Tijdens deze loop werd ook het Nederlands Kampioenschap 10 km gelopen. Tirza van der Wolf van Sportclub Reeuwijk stond bij de vrouwen aan de start van dit NK.

Reeuwijk

Tot aan de vijf kilometer was er één kopgroep. Na dit punt liepen een aantal atletes uit deze groep weg. Tirza bleef in de tweede groep lopen. Bij het negen kilometer punt werd door een aantal atletes uit de tweede groep het tempo verhoogd. Tirza kon met deze tempoversnelling mee. 

Met nog 100 meter te gaan liep ze op een vierde plek met een paar meter verschil op de atlete op plek drie. Door een formidabele eindsprint wist Tirza op een derde plek te finishen in een tijd van 34.08 minuten.

Met deze tijd wist ze haar persoonlijke record en clubrecord te verbeteren.

Tirza: “What did just happen. 3e plaats op het NK 10 km. De laatste kilometer brak het veld open voor de derde plek en ik kon mee. Het laatste stuk leek de vierde plek voor mij te zijn, maar met nog een laatste versnelling in de benen wist ik toch de derde plek te pakken.”

Meer berichten