Foto:

Door naar het NK!

Na een lange stilte door corona, hebben judoka’s Gianluca Marazza en Storm van Dijk zich zaterdag op indrukwekkende wijze geplaatst voor het NK judo onder-18. Beide jongens kwamen uit in de “koningspoule” -73 kg. Een poule waarin maar liefst 37 judoka’s met elkaar de strijd aangingen.

Gianluca en Storm hebben de liefde voor het spel bijgebracht gekregen door Eric Zwaan van Chikara Sport. Inmiddels trainen zij al jaren in Maassluis bij Mahorokan Topjudo instituut waar zij drie keer in de week te vinden zijn. In Bodegraven werken zij aan hun kracht bij Njoy Sport en worden zij ondersteund door fysiotherapeute Patricia van Fysio on the Move.

Eric Zwaan had met zijn vier judoka’s een kleine afvaardiging. Ricardo Kamal Ghatias en Lars Leuverink werden in de voorronden uitgeschakeld. Claudia Kamal Ghatias won haar tweede partij met vol ippon. Zij werd tweede. Jos van Wensveen startte met een ‘by’ en verloor zijn eerst wedstrijd.
 

In de herkansing om het brons had hij wel succes. Beide judoka’s plaatsen zich hiermee ook voor het Nederlands Kampioenschap Judo onder 18 dat zaterdag 18 september in Den Haag gehouden wordt.

Meer berichten