Foto:
Anders bekeken

Dat kan toch anders?

Smaken verschillen. Dus kun je het gemeentehuis van Bodegraven-Reeuwijk mooi vinden. Of lelijk. Feit is dat het in 1995 is ontworpen door prof.ir. W.G. Quist (90), een zeer bekende en gevierde architect die ook nog Rijksbouwmeester is geweest. Hij is ook de ontwerper van het Raadhuisplein, dat dankzij een zogenaamd Burgerinitiatief, Hart in Bodegraven, voor tonnen een metamorfose ondergaat. Het wordt er sowieso gezelliger op, maar eerlijk gezegd was daar ook weer niet al te veel voor nodig. Laten we de zegeningen tellen en blij zijn dat het Burgerinitiatief dit in beweging heeft gezet. Bijkomend voordeel is dat de nagenoeg ongebruikte muziektent een groene omlijsting krijgt en daarmee wat aan het gezicht wordt onttrokken.

De toekomst van het gemeentehuis is vooralsnog onzeker: er is al over gesproken om er appartementen te vestigen, de ambtelijke en de bestuurlijke staf zouden dan naar het Evertshuis verkassen. Op dit moment worden op aandrang van de gemeenteraad allerlei onderzoeken uitgevoerd naar de financiële haalbaarheid van de plannen, afwachten dus hoe dat uitpakt. Een gemeente in financiële nood kan rare sprongen maken om het hoofd boven water te krijgen, we zullen moeten afwachten tot wethouder Odd Wagner zijn ei heeft gelegd. Op zichzelf wel saillant en apart: het lot van ons cultureel centrum wordt voorbereid door de uit Heemskerk afkomstige, die tijdelijk als bestuurder namens GroenLinks is neergestreken, maar na de volgende verkiezingen naar met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid weer vertrekt. 

Goed, terug naar het gemeentehuis. Wat in elk geval spuuglelijk is: aan de gevel hangt een grote foto die moet laten zien hoe Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk is. Bevestigd met een soort stalen constructie die je onmogelijk fraai kunt noemen. Zie daar het visitekaartje waarmee bezoekers aan het gemeentehuis en van het Raadhuisplein welkom worden geheten. Zou dat nou echt niet een beetje fraaier kunnen worden uitgevoerd?

Meer berichten