Afbeelding

Van droom naar dansdocente

Algemeen

Bodegraven

Larissa Vijfhuizen is afgestudeerd als dansdocente en is haar droom achterna gegaan door van haar grote passie haar werk te maken. Bij dansschool La’dans zijn ze er van overtuigd dat dansen de leukste manier is om in beweging te blijven. “Want hoe oud je ook bent, dansen geeft een ontzettend vrij en vrolijk gevoel.”

De liefde van Larissa voor dans begon als klein meisje bij de Barbie films. Dat waren de eerste ballerina’s die ze ooit zag. Ze wilde dan ook graag zelf ook op spitzen dansen en de mooiste pakjes dragen. Ook haar ouders zagen dat en hebben haar op jazzballet gezet. Het was alleen niet het sprookje wat ze in haar hoofd had en ze wilde eigenlijk meteen stoppen. Larissa: “Uiteindelijk heb ik toch vanaf mijn negende tot mijn veertiende jazzballetlessen gevolgd en groeide ik van het amateurteam naar lid van verschillende wedstrijdteams.” Op haar veertiende stopte ze met dansen omdat haar liefde hiervoor langzaamaan verdween. Er gingen 2 jaar zonder dans voorbij totdat ze op haar zestiende een mbo-studie moest uitkiezen. “Ik wilde eigenlijk de sportacademie doen... maar toen er een dansacademie bleek te zijn heb ik besloten om mij daarvoor aan te melden. Na 2 jaar niet te hebben gedanst was ik verbaasd dat ik werd aangenomen.”

Tijdens haar studie ontwikkelde ze zich in meerdere dansstijlen en heeft ze stage gelopen bij verschillende dansscholen. Daar heeft ze haar passie voor lesgeven gevonden. “De komende 10 jaar zie ik mezelf dan ook geen ander beroep uitoefenen. Het leukste aan dansen vind ik dat het vrij is en dat er geen verplichtingen zijn. Er is geen goed of fout maar alleen maar jij die aan het dansen is. De belangrijkste les die ik mijn leerlingen wil meegeven is: Blijf wie je bent want er is niemand zoals jij. De danswereld kan ontzettend hard zijn, daarom is het belangrijk om respectvol met elkaar om te gaan. Al ben je 4 of 14 jaar oud, iedereen verdient respect in mijn lessen.” 

Kijk op de site www.dansstudioladans.nl voor meer informatie.

Advertentie

Categorieën