Foto:

Samenwerking met ultieme mogelijkheden

Reeuwijk-Brug

Loose End, een pand met onnoemelijk veel mogelijkheden aan de rand van Reeuwijk-Brug die te weinig benut wordt. De gezamenlijke conclusie van Stichting Volksvermaak en Stichting Reeuwijkse Jeugd. Telkens kwam het onderwerp terug als ze elkaar spraken. Afgelopen maandagavond waren ze samen om het idee ‘Samenwerking onder één dak’ verder uit te werken.

door Marlien van Leeuwen

Een clubje van zo’n man of drie is aan het woord en telkens druppelt er iemand binnen die op het juiste moment een aanvulling geeft. Rudi (St. Volksvermaak) en Martijn en Jos (St. Reeuwijkse Jeugd) vullen elkaar aan als ze het idee uit de doeken doen. Rudi: “Tijdens een borrel komen de beste ideeën naar boven. Tot we een streep trokken waarna het moment van concreet handelen begon.”

Eigentijdse metamorfose

Social media is het toverwoord. Stichting Volksvermaak heeft veel vrijwilligers waarmee hun sociale netwerk groot is. Groter dan dat van Loose End (de vertegenwoordigers van Stichting Reeuwijkse Jeugd). Kortom genoeg vrijwilligers om de binnenkant van het pand een warme gezellig metamorfose te geven. Er staan al wat planken klaar om een idee te krijgen van een sfeer als die van een après skihut. De fantasie gaat verder tot stenen aan de muur die het kale beton reliëf en daarmee sfeer moeten geven. En de bar, die moet natuurlijk ook eigentijdser. En bij een nieuwe uitstraling hoort een nieuwe naam

De deur opengooien voor iedereen van 8-88

Maar natuurlijk ook voor de jongere kinderen van de basisschool. De tussengroep tot achttien jaar (alcohol!) en verder alle doelgroepen en alle leeftijden. Rudi’s fantasie is eindeloos als hij voorbeelden geeft van alles wat zou kunnen: “Knutselen op woensdagmiddag, feestjes ter gelegenheid van wat dan ook, een bootcamp. Jos vult daarop aan dat een jongerenwerker zo’n waardevolle aanvulling zou zijn.

Handen ineen

Rudi: “Dit is het vertrekpunt vanwaar we nu starten. Half december organiseren we een borrel voor alle vrijwilligers van Stichting Volksvermaak en ook de sponsoren nodigen we (apart) uit. Zo krijgt iedereen een beeld bij de nieuwe uitstraling van het pand. En borrelen de ideeën als vanzelf op! Die ideeën willen we faciliteren door er de vrijwilligers aan te koppelen uit ons grote netwerk. Iedereen is welkom om langs te lopen als ze aan het klussen zijn!” “En als ze een handje willen helpen,” roepen de andere vanaf de zijkant, “zeggen ze echt geen nee!”

Meer berichten