Foto:

Gemeente zoekt oplossing voor behoud weekmarkt met kramen

De gemeente zoekt naar een oplossing om de weekmarkt in het centrum van Bodegraven niet verder uit te hollen. Eind oktober stopt de huidige leverancier van marktkramen zijn werkzaamheden: er worden nog slechts tien kramen afgenomen en dat is economisch niet langer haalbaar.

Markthandelaar Hans Blom, die al zo’n 50 jaar met textiel op deze weekmarkt actief is, heeft de alarmbel geluid. “Niemand wil voor 10 marktkramen naar Bodegraven komen”, aldus Blom bij de Maandelijkse Inspraak afgelopen woensdag. Een van de oorzaken is dat steeds meer marktlieden met eigen middelen komt, in de vorm van bijvoorbeeld aanhangers of compleet ingerichte bestelwagens waardoor geen aparte kramen meer nodig zijn. Blom behoort wat dat betreft tot een uitstervende generatie marktkooplieden: hij stalt zijn spullen wel nog uit in een traditionele kraam. Tot voor kort werden 19 kramen in Bodegraven opgesteld, maar die blijven inmiddels grotendeels ongebruikt.

Inspanning
“We spannen ons in om dit op te lossen voor zover dat binnen de verantwoordelijkheden van de gemeente valt,” aldus wethouder Inge Nieuwenhuizen. Een mogelijke oplossing droeg de heer Blom zelf al aan: een kraambeheerder is bereid op maandagavond een kar met kramen neer te zetten in Bodegraven om die een dag later weer op te halen. Dan moet daarvoor wel een ruimte beschikbaar zijn.

Meer berichten