Milieustraat krijgt opknapbeurt

Bodegraven

De milieustraat in , het afvalbrengstation, is aan een stevige opknapbeurt toe. De gemeenteraad neemt in december het besluit over hoe rigoureus de verbouwing wordt aangepakt. 

Het milieu staat onder grote druk. Iedereen moet zijn steentje bijdragen om de afvalberg te beperken. Door afval goed te scheiden kunnen we de herwonnen grondstoffen hergebruiken. Het is daarom belangrijk om een milieustraat te hebben waar u als inwoner deze herbruikbare stoffen heen kunt brengen.

Check bij de buurgemeenten

De milieustraat aan de Portugalweg in is toe aan groot onderhoud. Wethouder Kees Oskam vertelt: “Vooraf hebben we, om de kosten van deze investering te kunnen voorkomen, eerst onderzocht of we als gemeente de milieustraten van onze buurgemeenten met elkaar konden delen. Ook voor de exploitatie verwachtten we hiermee schaalvoordelen. Maar in een eerste inventarisatieronde vielen al direct een aantal gemeenten af. Dat was vooral vanwege de capaciteit. Als laatste heeft nu ook Alphen aan den Rijn ons laten weten dat ze niet voldoende capaciteit hebben een extra afvalstroom, uit -Reeuwijk, te kunnen verwerken.”

Dit betekent dat -Reeuwijk de eigen milieustraat behoudt en gaat opknappen. “Dat is ongetwijfeld een aardige opluchting voor onze inwoners,” gaat Oskam verder. “Het blijft natuurlijk praktischer als je je afval in eigen gemeente kwijt kunt.”

Meer berichten