Afbeelding

Face Stories brengt fotografie en live muziek naar het theater

Algemeen

Bodegraven

‘Face Stories’ is een avondvullend theaterprogramma waarin live muziek van Apassie (7 musici) en foto’s van Ap Quist (Apartfoto) samenkomen. Op zaterdagavond 20 november staan ze in het Evertshuis. Zondagmiddag 28 november in Parkvilla.

De aanleiding voor de voorstelling is de nieuwsgierigheid van fotograaf Ap Quist, inwoner van Bodegraven. Hij licht toe: “Het begon eigenlijk met een portret dat veel vragen bij mij opriep. Wat gaat er schuil achter ‘dát gezicht’? Door de jarenlange samenwerking met de musici van Apassie en vele repetities in onder andere het Evertshuis, hebben we de beelden en muziek samengesmolten tot een geheel avondvullend programma.” Met live muziek en filmische beelden wordt een dag uit het ‘gewone’ leven van mensen getoond. De met veel passie gemaakte voorstelling toont ook de passie van ‘gewone mensen’, zonder in de documentaire fotografie te geraken. Er is een aantal nummers waarin Quist de muziek als leidraad heeft genomen en daarbij beelden gemaakt heeft die passen binnen de ‘Face Stories’. In het nummer ‘Nature Heads’ bijvoorbeeld, worden uitsluitend ‘koppen’ getoond, die alleen door de oplettende kijker te zien zijn. 

‘Face Stories’ is lastig in één adem samen te vatten. Het zijn losse muzikale beeldgedichten, gegoten in een theatervoorstelling. Door het DNA van de dichter of in dit geval Ap als fotograaf en de band Apassie wordt het wel een apart geheel. Ieder mens is uniek en heeft een eigen verhaal of passie: kleurrijk of monochroom zoals het leven. ‘Face Stories’ begint om 20.30 uur in de theaterzaal van het Evertshuis, op zaterdag 20 november. Tickets kosten 12,50 euro inclusief drankje. Een coronatoegangsbewijs wordt gecontroleerd bij de ingang. Meer informatie en reserveren van tickets via www.evertshuis.nl/apart-facestories 

Advertentie

Categorieën