MijnKlimaatPartij officieel opgericht

Bodegraven-Reeuwijk

Namens het oprichtingsbestuur zette voorzitter Bram Tack bij de notaris zijn handtekening onder de statuten, en nam hij de voorzittershamer in ontvangst. De partij is daarmee op tijd opgericht om mee te kunnen doen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

Initiatiefnemer Martien Kromwijk: “MijnKlimaatpartij is opgericht omdat we nog maar weinig tijd hebben om de opwarming van de aarde te beperken. We zijn het als goede voorouders verplicht aan de volgende generaties om de aarde leefbaar te houden”. Bram Tack is bij de oprichting gekozen tot voorzitter. Hij geniet veel bekendheid omdat hij tot voor kort dominee was in Bodegraven en zich ook in die rol al breed inzette voor de lokale gemeenschap.


Bram Tack: “We mogen ons zeker zorgen maken over de toekomst als we nu niet genoeg in actie komen. Wij zijn de eerste generatie die kan voelen dat de aarde opwarmt, en we hebben niet veel tijd meer om daar iets aan te doen. Natuurlijk zijn we sterk afhankelijk van hoe de afspraken uit Glasgow worden uitgewerkt door regeringsleiders. Maar lokaal kunnen we ook bijdragen. En zo ook voor iedereen acties organiseren waarbij je jezelf kan aansluiten. Die uitnodigen om zelf óók mee te doen. En dat willen we 8 jaar lang doen. Heel concreet, dichtbij, eenvoudige stappen. Zodat we de aarde verantwoord doorgeven aan volgende generaties.”

Meer berichten