<p>Op de foto de inwonersinitiatiefgroep Hart in Bodegraven.Van links naar rechts: Han Koevoets, Gerdien Verheul, Juan da Silva, Leendert Spijker en Frank Busker.</p>

Op de foto de inwonersinitiatiefgroep Hart in Bodegraven.Van links naar rechts: Han Koevoets, Gerdien Verheul, Juan da Silva, Leendert Spijker en Frank Busker.

(Foto: )

Hoe kleur je het hart in het centrum van Bodegraven groen?

Bodegraven

Ruim 60 schoolkinderen gaan aanstaande vrijdag 26 november meer dan duizend planten en bloembollen in de grond zetten. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij deze leuke en bijzondere groenplantdag. Er wordt om 9.30 uur gestart op het Raadhuisplein in . Je kunt dan genieten van deze educatieve lokale klimaatactie met muziek en gezelligheid.

De groenmedewerkers van de gemeente -Reeuwijk nemen op deze vrijdagochtend even de plaats in van de leraren. Het belang van een goed leefklimaat en duurzaam waterbeheer zal door wethouder Nieuwenhuizen en de klimaatburgemeester Smits worden uitgelegd. Timo Cents, de landschapsarchitect van ARCADIS, is aanwezig om informatie te verstrekken over zijn ontwerp en groenkeuzes.

In de Bouwsteeg en Nutspassage worden op deze dag de geveltuintjes volgezet met planten waaronder: bonte Zege, vergeet-me-nietjes, maagdenpalm, kattenkruid, oranjebloesem en narcissen. Ook in de grote plantsoenen Marktstraat en Nutspassage komt een grote diversiteit aan planten zoals: ooievaarsbek, ijzerhard, daglelies, mahoniestruik, anijsplant en diamantgras. Volgend voorjaar staat alles in bloei, dan is het een feest voor vlinders, bijen en andere insecten.

Half december worden nog vele bomen geplant en voor het gemeentehuis wordt een prachtig paviljoen aangelegd. De metamorfose van steen naar groen is voor de kerst afgerond. Inwoners en bezoekers kunnen in de komende lente genieten van een mooi sfeervol en groen hart in .

De groenplantdag is een idee van de inwonersinitiatiefgroep Hart in www.hartinbodegraven.nl. Mogelijk gemaakt dankzij samenwerking met de gemeente, Stichting Duurzaam -Reeuwijk, De Omgevingsverbinder en bijdragen van: het waterschap de Stichtse Rijnlanden (HDSR), Welkoop en aannemer Kleywegen. 

Meer berichten