Foto: Marijke Groot

Grote opkomst Sinterklaasintocht Bodegraven

De Sinterklaasintocht van zaterdag 20 november was een groot succes. De Sint kwam aan in een rode tuktuk en zorgde voor blije gezichtjes bij de kinderen. De opkomst op het Raadhuisplein in Bodegraven was met 1200 tot 1500 mensen hoger dan verwacht. De organisatie liep op rolletjes en Sinterklaas en de pieten konden zich volledig richten op het geven van cadeau’s aan de kinderen op het plein.

Bianca, een van de organisatoren die Sinterklaas heeft geholpen met de intocht, kon het enthousiasme in haar stem niet onderdrukken: “Het was super leuk en druk op het plein. De pietenlocatie voor het omkleden, het schminken en de kleding; alles verliep goed. Het was echt te gek. Ik had op zondag nog steeds de adrenaline door mijn lichaam gieren.”

Bianca vervolgt: “Wij willen iedereen bedanken die het feest mogelijk hebben gemaakt. Het Rode Kruis en de politie waren er vrijwillig bij en zelfs in hun eigen tijd aanwezig. Ook het strooigoed en de cadeau’s waren van sponsors. De gemeente en politie waren onder de indruk van de organisatie en vonden het perfect geregeld. Zeker in zo’n korte tijd. De organisatie had namelijk maar twee of drie weken de tijd, omdat de coronaregels tijdens het maken van de plannen werden versoepeld. “Als je ziet dat de BOV normaal gesproken in het voorjaar al begint met de voorbereidingen, dan hebben wij het enorm snel geregeld. Ik val nu wel in een soort gat,” grapt Bianca.

Kort voor de intocht bereikte Bianca het bericht dat er kinderen in quarantaine zaten. Zelfs voor hen wist de organisatie nog iets te regelen. “De pieten zijn ’s ochtends bij hen langs geweest op huisbezoek. Zo hebben we nog vijftien kinderen gelukkig kunnen maken, uiteraard op afstand.“

Positieve reacties

Bianca straalt. “Ik zag tevreden gezichtjes bij de kinderen en ze stonden te dansen en te springen. De dj-piet maakte er echt een feest van!  De reacties waren positief en als bedankje kregen we bloemen. Het is jammer dat het voorbij is, maar als er volgend jaar weer een QR-code nodig is voor het organiseren van de intocht, dan staan wij paraat!”

Meer berichten